ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΚαλωσορίσατε στο ιστολόγιο του Αθλητικού Γυμνασίου Λάρνακας!

Η παρούσα εργασία είναι ανεπίσημη και εκπονείται κυρίως από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου μας. Για τις σχολικές χρονιές (2018-19 και 2019-20) έχουν επιλεγεί ως εθελοντική δημοσιογραφική ομάδα παιδιά από το αθλητικό τμήμα του Β8 (Γ8), με την καθοδήγηση του Βοηθού Διευθυντή Φυσικής Αγωγής Πέτρου Αρέστη και του καθηγητή Πληροφορικής Στέλιου Στυλιανού.

Ο στόχος της εργασίας είναι να προβληθούν οι δραστηριότητες, οι συμμετοχές και η γενικότερη πρόοδος των αθλητών και των αθλητριών του Αθλητικού Γυμνασίου Λάρνακας, μέσα από τα μάτια των ίδιων των μαθητών. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες αναμένεται να αποκτήσουν δεξιότητες και εμπειρίες στην επικοινωνία και την προβολή, στα πολυμέσα, την κοινωνική δικτύωση και την ψηφιακή δημοσιογραφία, εννοιών που χαρακτηρίζουν την εποχή μας.

Πως λειτουργεί

Οι μαθητές συμμετέχουν εθελοντικά στην εργασία ως συντάκτες (δημοσιογραφική ομάδα) ή ως φωτογράφοι. Για καλύτερο καταμερισμό, ορίζονται συγκεκριμένοι συντάκτες για κάθε άθλημα. Επικουρικό ρόλο στη σύνταξη και την φωτογράφηση μιας είδησης για ένα αθλητικό γεγονός, αναλαμβάνουν και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Οι συμμετέχοντες είναι εφοδιασμένοι με τις προσωπικές τους έξυπνες συσκευές, τις οποίες και χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στα πλαίσια του δημοσιογραφικού τους ρόλου και για τις ανάγκες της αθλητικής μας διαδικτυακής εφημερίδας, τους ζητείται να φωτογραφήσουν στιγμές από τους αγώνες στους οποίους συμμετέχουν ή παρακολουθούν.

Στη συνέχεια, μοιράζονται αυτές τις φωτογραφίες με τους συντάκτες που έχουν ορισθεί για το κάθε άθλημα, οι οποίοι τις «ανεβάζουν» στο «σύννεφο». Ακολούθως, οι συντάκτες συνδέονται με το παρόν ιστολόγιο όπου προβαίνουν σε ανάρτηση σχετικά με τη δραστηριότητα, προσθέτοντας τις φωτογραφίες του γεγονότος. Πρωτίστως στο συνοδευτικό κείμενο της είδησης και δευτερευόντως στον τίτλο, γίνεται προσπάθεια να περιλαμβάνονται: α) Ο τίτλος της διοργάνωσης που έλαβαν μέρος οι αθλητές β) Η τοποθεσία και η ημερομηνία γ) Το πλήθος των συμμετεχόντων από το σχολείο μας και τα ονόματα των αθλητών και των αθλητριών του Γυμνασίου μας που πέτυχαν πρώτες θέσεις.

Η διαδικασία αυτή ελέγχεται σε κάθε στάδιο από τους υπεύθυνους καθηγητές, τόσο για τα ποιοτικά όσο και για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, έτσι ώστε ο συγκεκριμένος ιστότοπος να αποτελέσει ένα αξιόπιστο σημείο αναφοράς και πληροφόρησης για τα αθλητικά δρώμενα του σχολείου μας, συμβάλοντας θετικά στην καθημερινότητα και την κουλτούρα της μαθητικής μας κοινότητας.

Φλεβάρης, 2019

Σχόλια